Vállalkozásunk GINOP-4.1.5-22-2022-00062 kódszámmal, „Esterházy udvar energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztés” címmel pályázatot nyújtott be, amelyet támogatásra érdemesnek találtak, és ezzel a projekt megvalósítására jogosultságot nyert.

Kedvezményezett neve: Evergreen Kereskedelmi Szolgáltató és Beruházó Kft.
A projekt címe: Esterházy udvar energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztés
A szerződött támogatási összege: 91 994 415 Ft
Európai Uniós támogatás mértéke: 90%
Projekt időtartama: 2022.08.01.-től – 2023.06.30-ig
A projekt befejezési dátuma: 2023.06.30
Projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.5-22-2022-00062

Projekt tartalmának bemutatása:

Az épület a 90-es évek végére jellemző, akkor modernnek számító építéstechnológiákkal épült. Részben alápincézve, sávalapokkal épült, tömör falas függőleges teherhordó szerkezetekkel, szigetelés nélkül. A födém “E” gerendás, béléstestes előregyártott födémrendszer. A második szint térdfalakkal készült tetőtér beépítés. Az épületek energetikája a mai elvárásoknak nem felel meg. A tetőtéri rész nyáron teljesen átmelegszik, téli kifűtése gazdaságtalan.
Az épület energetikai korszerűsítése régóta tervben van, de anyagi forrás hiánya miatt eddig elmaradt. A tervezett korszerűsítés során az épület falait, födémet és tetőterét hőszigeteléssel láttuk el, illetve kicserélésre kerültek fűtött terek nyílászárói. A déli oldal és a tető ablakai külső hővédő árnyékolást kaptak. Az épületegyüttes gépészetileg 4 részre van osztva. Ebből a koktélbár belső korszerűsítése már megtörtént. A másik 3 helyen gázkazánok vannak, egyik helyen még egy régi álló kazánnal. Ezt a kazánt kondenzációsra cseréltük, a másik 2-t pedig hőszivattyúra. Korszerűsítésre kerül ennek a 3 különálló teljes rendszernek a komplett gépészete, a hőszivattyús radiátoros részeken, fancol hűtő-fűtő elemek beépítésével. A megmaradó radiátorok termofejeket kaptak.
Korszerűsítettük a teljes terület világításrendszerét LED lámpákkal és mozgásérzékelőkkel.
Az épületre napelemek kerültek felszerelésre, kihasználva az épület adottságait maximálisan.
A projekt keretében az alábbi támogatható tevékenységek valósultak meg

A) Energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek:

I.Az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése
-Meglévő fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nem nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek hőszigetelése
-Meglévő fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek cseréje / energia-megtakarítást eredményező korszerűsítése:
II Épületek fűtési, hűtési és használati melegvíz-rendszereinek korszerűsítése
III Meglévő beltéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása

B) Megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek (összeségében 10 % felett)

I. Napelemes rendszer telepítése hálózati villamosenergia-termelés céljából
II. Hőszivattyú rendszerek alkalmazása fűtésre és/vagy hűtésre és/vagy használati melegvíz- termelésre és/vagy fűtésrásegítésre

C) Az épületek nyári hővédelmének javítása, árnyékoló- vagy árnyékvető szerkezetek beépítése

A tervezett fejlesztés részletes adatai:

Falak hőszigetelése 15 cm EPS-sel, lábazaton ue. xps (Függőleges polisztirolhab lemez)
Vízszintes polisztirolhab lemez szigetelés
Vízszintes kőzetgyapot hőszigetelő lemez
Nyílászárócsere korszerű 3 rég üvegezésű szerkezetekre és ajtók cseréje Udmni=1,45 W/m2K, új tetősíkablakok
Napnak kitett nyílászárók árnyékolása zsaluziával
Árkádfödém 20 cm EPS
Világítás ledes azokkal
1-es sz alacsony hőm gázkazán cseréje kondenzációs gázkazánra, új radiátorok szükség szerint termoszsleppel szerelve, vált. fordulatszámú keringető szivattyú
Régi elavult villanybojlerek cseréje HMV előállítására
Megújulók:

-Fűtés-hűtés hőszivattyúval padlófűtés és fan-coil hőleadók
-Napelemes rendszer telepítése

 


 

Vállalkozásunk GINOP-4.1.4-19-2021-03694 kódszámmal, „Épületenergetikai beruházás és fejlesztés az Evergreen Kft. telephelyén” címmel pályázatot nyújtott be, amelyet támogatásra érdemesnek találtak, és ezzel a projekt megvalósítására jogosultságot nyert.

Kedvezményezett neve: Evergreen Kereskedelmi Szolgáltató és Beruházó Kft.
A projekt címe: Épületenergetikai beruházás és fejlesztés az Evergreen Kft. telephelyén
A szerződött támogatási összege: 35 782 401 Ft
Európai Uniós támogatás mértéke: 54,988902%
Projekt időtartama: 2021.08.01.-től – 2022.09.30-ig
Projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.4-19-2021-03694

Projekt tartalmának bemutatása:

Az Evergreen Kft. a telephelyként használandó bérelt ingatlanon kíván energiahatékonysági beruházás végrehajtani annak érdekében, hogy hosszú távon fenntartható és környezetbarát módon tudja használni a fejlesztéssel érintett ingatlant. A projekt hozzájárul a hazai és az EU 2020 célok megvalósításához. A fejlesztéssel érintett ingatlan mind energetikailag, mind esztétikailag leromlott állapotban van, melyet a csatolt fotódokumentáció szemléltet. Az ingatlant korábban zöldség kereskedelemmel foglalkozó vállalkozás használta iroda, valamint raktározási funkciókra. Az Evergreen Kft. bérbeadásra, valamint a kisvonatokkal kapcsolatos és építőipari tevékenységéhez használja az épületet. A csarnok épületben a kisvonatok tárolása, szervizelése és bizonyos elemek gyártása történik. Továbbá az építőipari tevékenységhez kapcsolódó raktározási feladatokat látja el. Az irodák az Evergreen Kft. tevékenységének adminisztrációs támogatását szolgálják.
A fejlesztés hozzájárul, hogy az Evergreen Kft. egy telephelyen láthassa el a tevékenységeihez kapcsolatos feladatok nagy részét, ezáltal tevékenységeit magasabb színvonalon tudja végezni a jövőben.

A fejlesztés tartalma:

  • Napelemes rendszer
  • Hőszivattyú rendszer
  • Fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nem nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek hőszigetelése
  • Fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek cseréje / energia-megtakarítást eredményező korszerűsítése
  • Komplett fűtési- és/vagy használati melegvíz-rendszerek korszerűsítése
  • Meglévő régi, elavult beltéri világítási rendszerek korszerűsítése, és az ehhez kapcsolódó az igényekhez térben és időben alkalmazkodó műszaki megoldások kialakítása (Ft/nm)